top of page
Foto van schrijverJolien Coenen

Tomatenrisotto met burrata

Lena, van @Healthyholic.lena heeft weer een heerlijk receptje voor jullie gemaakt!

Probeer het zeker uit, deel jouw kookkunsten op sociale media en tag ons @Access2joy en @Healthyholic.lena

Ingrediënten (2 personen) • 140g risottorijst • 100ml water • 500ml groentenbouillon • 300g tomatenpuree • 1 courgette • enkele kerstomaatjes • 2 burratas • italiaanse kruiden • verse basilicum • 2 el olijfolie

Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Snijd de courgette in fijne blokjes. 3. Verhit 1 el olijfolie in een pot en bak hierin de courgetteblokjes gaar. Zet de courgetteblokjes dan even aan de kant. 4. Bak de kerstomaatjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. 5. Verhit 1 el olijfolie en roerbak de risotto rijst ongeveer 2 minuten. 6. Voeg het water toe aan de risotto en blijf roeren. 7. Wanneer het meeste water geabsorbeerd is, voeg je beetje bij beetje de groentebouillon toe. Dit doe je tot de risotto de gewenste dikte bekomen heeft en de bouillon op is

(ongeveer 20 minuten). 8. Meng de tomatenpuree en de courgetteblokjes onder de risotto en laat nog enkele minuutjes op een laag vuurtje sudderen. 9. Kruid het geheel naar smaak. 10. Dresseer de borden en werk af met een bol burrata, gegrilde kerstomaatjes en verse basilicum.


Smakelijk!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page